-
הטכניון – במקום הראשון באקדמיה הישראלית במדד המותגים של “גלובס”
11.7.2024זו השנה הראשונה שתחום ההשכלה הגבוהה משתלב במדד המותגים של גלובס. מהמדד עולה, שבתשובה לשאלה היכן כדאי ללמוד – אחד מכל חמישה ישראלים ממליץ על הטכניון על פני כל מוסד אקדמי אחר. עוד עולה מהמדד שהרלוונטיות לשוק העבודה היא הקריטריון המרכזי בבחירת מוסד...
-
הארגון האירופי לביולוגיה מולקולרית EMBO מצרף לשורותיו שלושה חוקרים מהטכניון
10.7.2024אלה הם שלושת החוקרים הנבחרים מהטכניון: פרופ’ עודד בז’ה מהפקולטה לביולוגיה עוסק בגנומיקה סביבתית (Metagenomics) – גישה הבוחנת את עולם החי בתנאים של סביבתו הטבעית. הרקע להתפתחותה של גישה זו היא העובדה שכ-98% מהמיקרואורגניזמים אינם יכולים לגדו...
-
פריצות דרך במתמטיקה באמצעות בינה מלאכותית – הייתכן?
9.7.2024בינה מלאכותית היא אמצעי המשנה את העולם במהירות – בעיבוד תמונה, בזיהוי דיבור, באבחון מחלות, בפיתוח תרופות חדשות, בתחבורה אוטונומית, בכתיבה ובתרגום, ואפילו בהפקה יצירתית של טקסטים, תמונות וסרטונים. תורת המספרים היא תחום שעד כה לא זכה לתשומת לב רבה מצד חו...
-
מדע על הבר: מי מפחד ממזון מעובד
8.7.2024מי מפחד ממזון מעובד? על מזון העתיד, מזון מעובד ותזונה אישית – פרופ’ אורי לזמס, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. ההרצאה תיערך ביום א’, 21.07, בשעה 20:00 בפאב הכבשה השחורה בבית הסטודנט. אזלו המקומות – מוזמנים לעקוב לאירועים נוספ...