הלך לעולמו פרופסור יוסף זינגר, לשעבר נשיא הטכניון
בית הטכניון אבל על פטירתו של פרופסור יוסף זינגר, לשעבר נשיא הטכניון. פרופסור זינגר, חתן פרס ישראל, נולד בוינה בשנת 1923 ועלה לארץ בשנת 1933. הוא היה פעיל ב”הגנה” והיה מהראשונים בישראל לקבל רשיון טייס, אותו עשה במקביל ללימודי הנדסה אוירונוטית.
פרופסור זינגר שירת בצבא הבריטי בשלהי מלחמת העולם השניה, סיים בהצטיינות לימודי הנדסת מטוסים באוניברסיטת לונדון ועם שובו לארץ היה ממקימי מחלקת ההנדסה של חיל האויר. הוא סיים לימודי דוקטורט במכון הפוליטכני בניו יורק, הצטרף לטכניון והמשיך לייעץ לחיל האוויר, חיל הים, רפאל ומשרדי הביטחון והמדע. פרופסור זינגר (יוז’י בפי כל) שימש פעמיים כדיקן הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל וכנשיא הטכניון בשנים 1982-1986. הוא שימש כמרצה אורח באוניברסיטאות מובילות בארה”ב, בריטניה וצרפת ומחקריו היו חלק ממערך הניסויים שקדמו לתכנית החלל אפולו וייצור הטיל סאטורן 5. בשנים 1971-1973 היה פרופסור זינגר ראש חטיבת ההנדסה וסמנכ”ל התעשייה האוירית.
“איבדנו מדען דגול וחבר אהוב, צנוע ואציל נפש”, אמר נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא. “תרומתו לטכניון, למדינת ישראל ולביטחונה, כמו גם למחקר העולמי בתחומי האוירונוטיקה והחלל – הייתה עצומה. פרופסור זינגר חינך דורות רבים של מהנדסי אוירונוטיקה וחלל והטביע את חותמו על התעשייה האוירית המתקדמת של מדינת ישראל”.
דיקן הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון, פרופסור עמרי רנד, שהיה תלמידו של פרופסור זינגר, אמר כי השיטות שפיתח מיושמות על ידי מדענים ותעשיות ברחבי העולם, גם בתעשיות הקשורות בהנדסה אזרחית, בהנדסת מכונות ובהנדסת אניות. “פרופסור זינגר זכה להוקרה בינלאומית בולטת”, אמר. “הוא היה הישראלי הראשון שנבחר לעמית חוץ של האקדמיה האמריקנית להנדסה, הישראלי הראשון באקדמיה הבינלאומית לאסטרונוטיקה, הישראלי הראשון באקדמיה הצרפתית לתעופה וחלל והישראלי הראשון שנבחר לעמית של האגודה האמריקנית לאוירונוטיקה ואסטרונוטיקה. עשרות תלמידיו תופסים כיום עמדות בכירות בתעשיה ובאקדמיה”.