הסתיים מבצע גיוס התרומות הגדול: מיליארד דולר גוייסו לטכניון בארה”ב

רק 29 אוניברסיטאות אמריקניות הצליחו לגייס סכום דומה במבצע גיוס תרומות אחד

אגודת דורשי הטכניון בארה”ב (ATS) השלימה בהצלחה גיוס של מיליארד דולר במסגרת מבצע “עיצוב פני העתיד של מדינת ישראל”, שנערך במהלך 13 השנים האחרונות. זהו סכום חסר תקדים לארגון אמריקאי המגייס כספים להשכלה גבוהה בישראל, ואחד המבצעים הגדולים מסוגו גם במונחים של אוניברסיטאות אמריקניות: רק 29 אוניברסיטאות אמריקניות מובילות הצליחו לגייס במבצע אחד סכום כזה. תרומתו האחרונה של סטיב גרנד –  20 מיליון דולר לתכנית האנרגיה של הטכניון, הביאה את מבצע הגיוס לסיומו המוצלח.

“הודות לאלפי תומכים מסורים ברחבי ארצות הברית, שרבים מהם המשיכו בתרומותיהם ואף הגדילו אותן בתקופה זו, שאינה קלה מבחינה כלכלית, הודות לגרעין של מנהיגים מתנדבים ומקצועיים, שעשוי ימים כלילות, והודות להישגיו הנודעים של הטכניון, עמדנו במשימה חסרת התקדים שהצבנו לעצמנו,” אמר ג’ואל רוטמן, נשיא ה-ATSבארה”ב.

“הכספים שגויסו סייעו לטכניון לקדם את פעילותו בכל התחומים”, אמר נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא. “ידידי הטכניון ברחבי העולם, ובמיוחד בארה”ב, מבינים שיש להמשיך לתרום לטכניון גם בזמנים קשים, בגלל תרומתו העצומה לעתיד מדינת ישראל ולחוסנה”.

במהלך פרויקט הגיוס שינו תורמי ה-ATSאת פני הטכניון במתקנים חדשים וגדולים המיועדים למחקר ולהוראה. סכומים אלה כוללים 50 מיליון דולר מלורי לוקיי למרכז הבינתחומי במדעי החיים וההנדסה (25 מיליון דולר מתוכם מיועדים למכון הננו-מד במרכז); 30 מיליון דולר מד”ר וגברת אירווין ג’ייקובס לבית הספר ללימודי מוסמכים; 26 מיליון דולר מקרן ראסל ברי למכון ראסל ברי למחקר בננו-טכנולוגיה; 15 מיליון דולר מקרן משפחת קאהן לבניין להנדסת מכונות; 13.9 מיליון דולר מלואיס אדלשטיין לפרויקטים שונים; 13.8 מיליון דולר מאלפרד מאן למכון אלפרד מאן; 10 מיליון דולר מהנרי ומרילין טאוב לתוכנית “מנהיגים במדע ובטכנולוגיה” ולגיוס אנשי סגל; 19 מיליון דולר מסטפן וננסי גרנד למכון גרנד לחקר המים; ו-10 מיליון דולר מקרן גבריאל ומטילדה ברנט לפרויקטים שונים.

אלפי סטודנטים נהנו ונהנים ממלגות נדיבות, וחברי סגל – מצעירים שגוייסו ועד חוקרים בעלי שם עולמי בכל תחום מדע אפשרי – קיבלו מענקי מחקר חשובים.

61% מכלל הכסף שגויס מקורו בתרומות של מיליון דולר ויותר. התרומות הגדולות ביותר נעות בין מיליון ל-30 מיליון דולר. בנוסף, 174 תומכים הפכו ל”גארדיאנז” (Technion Guardians) שהרימו תרומות של מיליון דולר ויותר במהלך המבצע, והגדילו את מספר ה”גארדיאנז” ל-302.

ה-ATSנכנס לתקופה של הערכה ותכנון לקראת מבצע הגיוס הבא, שיחל ב-2012. בתקופה זו יימשכו גיוס הכספים והרחבת רשת הארגון באותה שאפתנות, אמר סגן הנשיא מלווין בלום.

“במהלך ההסטוריה שלנו השגנו את כל היעדים שלנו – ולעתים אף יותר מכך – משום שאנו יודעים שהטכניון ועתידה של מדינת ישראל שזורים בהצלחתנו לבלי הפרד,” אמר מר בלום. “בשנים הקרובות אנו מקווים לשבור את השיא הזה ביעדים ובהישגים חדשים.”