חברת דואר ישראל הנפיקה בול מיוחד לציון 100 שנה להנחת אבן הפינה לטכניון
השקת הבול תתקיים במסגרת האירוע המרכזי בחגיגות 100 שנה לטכניון במעמד נשיא הטכניון, פרופ’ לביא פרץ, ראש העיר חיפה, עו”ד יונה יהב, יו”ר דירקטוריון חברת דואר ישראל, ששי שילה ומנהל השירות הבולאי, ירון רצון
יו”ר הדירקטוריון, ששי שילה אמר כי “הבול אשר אנו משיקים היום מצדיע למוסד החינוכי האקדמי הראשון שהוקם בישראל ואחד המוסדות הבולטים ביותר ברחבי העולם בתחומו”. הוא הוסיף כי פעילותו המבורכת של הטכניון תרמה רבות להתפתחותה של כלכלת מדינת ישראל.
תיאור הבול ומעטפת היום הראשון
הבול מקפל בתוכו עבר, הווה ועתיד, לא של הטכניון בלבד, אלא של מדינת ישראל שהייתה לפורצת דרך במדע ובטכנולוגיה.
על גבי הבול מופיעה תכנית של חזית הבניין, שאותו תכנן אלכסנדר ברוולד (Alexander Baerwald), אדריכל יהודי-גרמני, מחלוצי האדריכלות הישראלית החדשה.
מתוך הבניין צומח מרכיב, שפותח בטכניון בידי שלושה פרופסורים: דניאל ויס, אלכסנדר ירין ואייל זוסמן. זהו אבטיפוס של ננו-מצנח, שמבנהו ותנועתו מבוססים על מבנה זרע הסביון ותנועתו באוויר. הננו-מצנח עשוי ננו-סיבים, והוא בעצם גלאי מתוחכם לאיתור חומרים רעילים באוויר. אלפי מצנחים זעירים, המפוזרים באזור החשוד כנגוע, משנים את צבעם בנוכחות חומרים רעילים, וכך ניתן לקבוע את סוגם ולמנוע או להקטין את הפגיעה בחיי אדם.
הטכניון עוסק בשנים האחרונות במחקר בתחום הננו-טכנולוגיה במספר תחומים: ננו-אלקטרוניקה, ננו-אופטיקה, ננו-חומרים וההשקה שלהם עם מדעי-החיים. זהו תחום המאפשר שיתופי פעולה בין מדענים מתחומים שונים ומפקולטות שונות. המרכיב המוצג בבול הוא דוגמה מצוינת לכך.
בשובל הבול מופיעה ההזמנה ל”טקס הנחת אבן הפינה, ביום ה’, ירח ניסן כ”ד שנת תרע”ב, בשעה השלישית אחרי הצהרים במגרש הטכניקום”.
במעטפת היום הראשון נראה צילום בנין הטכניון לאחר השלמת בנייתו, בשילוב רישום של הבניין. מעל מרחפים איקוסהדרונים, גופים הלקוחים ממחקרו של פרופ’ דן שכטמן מהטכניון, חתן פרס נובל בכימיה לשנת 2011 על גילוי הגבישים הקוואזי-מחזוריים.
התצלום הנראה בבול של הננו-מצנח בתוך כף היד – באדיבות מיקי קורן.
הבול עוצב בידי נעמה תומרקין, מנהלת אגודת דורשי הטכניון בישראל.
ערכו הנקוב 2.60 ₪.