לקראת תחבורת העתיד

שיתוף פעולה מחקרי בין יונדאי מוטור, הטכניון והמכון הקוריאני למדע וטכנולוגיה (KAIST)

“קונסורציום HTK לחקר תחבורת העתיד” יקדם את המחקר והפיתוח בנהיגה אוטונומית, באבטחת סייבר ובבינה מלאכותית

החתימה על הסכם אתמול בטכניון. מימין לשמאל : ד"ר טיי-ואן לים, ראש המרכז לחדשנות טכנולוגית ביונדאי מוטור, נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא ופרופ' ג'ונגהו קים מנהל המחקר ב- KAIST(המכון הקוריאני למדע וטכנולוגיה)

החתימה על הסכם אתמול בטכניון. מימין לשמאל : ד”ר טיי-ואן לים, ראש המרכז לחדשנות טכנולוגית ביונדאי מוטור, נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא ופרופ’ ג’ונגהו קים מנהל המחקר ב- KAIST(המכון הקוריאני למדע וטכנולוגיה)

יונדאי מוטור חתמה אתמול על מזכר הבנות (MOU) עם הטכניון ועם המכון הקוריאני למדע וטכנולוגיה(KAIST) . שלושת הגופים ישתפו פעולה בפרויקטי מחקר ופיתוח בתחום של טכנולוגיות תחבורה עתידיות, וזאת כדי לספק פתרונות יעילים לאתגרים הנובעים מהשינוי המהיר המתחולל בתעשיית הרכב.

ההסכם שנחתם ימסד את שותפות “קונסורציום HTK (ראשי תיבות של יונדאי, טכניון ואוניברסיטת (KAIST לחקר תחבורת העתיד”, שתקדם מחקר ותאיץ פיתוחים בתחום התחבורה ותקדם טכנולוגיות עתידיות. בשנים הראשונות יתמקד הקונסורציום בנהיגה אוטונומית, באבטחת סייבר ובבינה מלאכותית.

הטכניון, שצבר נסיון רב בעבודה עם חברות הזנק, יהווה בשותפות זו גשר בין יונדאי מוטור וחברות הזנק קיימות ומתהוות. קונסורציום HTK יגלה ויטפח חברות כאלה בישראל ויספק להן את התמיכה ואת הייעוץ הדרושים כדי להביא לשוק את הטכנולוגיות שלהן ואת מוצריהן.
במועצת המנהלים של הקונסורציום החדש חברים שני נציגים מכל אחד משלושת הארגונים. נציגי הטכניון הם המשנה לנשיא הטכניון למחקר פרופ’ וויין קפלן ופרופ’-מחקר דניאל ויס מהפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל.
“באמצעות זיהוי חברות ההזנק הטובות ביותר, טיפוחן ותמיכה בעבודתן נבסס את מעמדנו בתחבורת העתיד,” אמר ד”ר טיי-ואן לים, ראש המרכז לחדשנות טכנולוגית ביונדאי מוטור. “ישראל ידועה בעולם באיכות חברות ההזנק שלה, והידע המשותף של הטכניון ושל KAIST יאפשר ליונדאי מוטור להוביל את פיתוח הדור הבא של טכנולוגיות הרכב.”

“המהפכה התעשייתית הרביעית משנה במהירות את פני ענף הרכב וטומנת בחובה הזדמנויות ייחודיות למי שאמיץ דיו לאמץ אותן,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא בטקס חתימת ההסכם. “הקונסורציום החדש משלב את המיטב משני העולמות: הניסיון המוכח ויוצא הדופן של KAIST והטכניון במחקר ובחדשנות, יחד עם יכולתה המרשימה של יונדאי ליישם טכנולוגיה מתקדמת בעיצוב ובייצור מכוניות מודרניות בטוחות ואמינות. אין לי ספק ששותפות זו תשפיע מאוד על המכוניות שניסע בהן בעתיד הקרוב.”

את שיתוף הפעולה יוביל המרכז האסטרטגי לטכנולוגיה ביונדאי מוטור, שהוקם בפברואר 2017. המרכז אחראי על מחקרי החברה בטכנולוגיות עתידיות – מבינה מלאכותית, חומרים מתקדמים, אנרגיה ורובוטיקה ועד הדור הבא של טכנולוגיות תקשורת מידע. לקבוצת יונדאי מוטור מסורת ארוכה של שיתוף חברות הזנק בפרויקטים שלה. אחת החברות האלה פיתחה בשנה שעברה, בהובלת יונדאי מוטור וסיסקו, מערכת סימולציה לבדיקה של מכונית מקושרת.

KAIST, מכון המחקר הראשון בדרום קוריאה העוסק במדע ובהנדסה, דורג השנה במקום ה-89 במדד שנחאי ובשנה שעברה במקום השישי בדירוג רויטרס – הגבוה ביותר מבין האוניברסיטאות והמכונים מחוץ לארה”ב. הקשר עם הטכניון נוצר בעקבות סדרת הרצאות שערך פרופ’-מחקר ויס בקוריאה הדרומית לפני כשנה וחצי. פרופ’ ויס, חבר סגל בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל וראש התוכנית הטכניונית למערכות אוטונומיות, הרצה בפני ארגון עובדים קוריאני על יזמות ישראלית ועל אומת הסטארט אפ. בעקבות סדרת ההרצאות פנה אליו מו”ל קוריאני בבקשה לפרסם את ההרצאות בספר בקוריאנית. בהגשמת הפרויקט נעזרו השניים בפרופ’ דאי-שיק קים, פרופ’ במדעי המחשב ב- ,KAISTשניהל סדרת דיאלוגים עם פרופ’ ויס והיה אמון על התרגום לקוריאנית.

החתימה על הסכם אתמול בטכניון. מימין לשמאל : מתניהו אנגלמן המשנה לנשיא הטכניון ומנכ"ל, ד"ר טיי-ואן לים, ראש המרכז לחדשנות טכנולוגית ביונדאי מוטור, נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא ופרופ' ג'ונגהו קים מנהל המחקר ב- KAIST(המכון הקוריאני למדע וטכנולוגיה)

החתימה על הסכם אתמול בטכניון. מימין לשמאל : מתניהו אנגלמן המשנה לנשיא הטכניון ומנכ”ל, ד”ר טיי-ואן לים, ראש המרכז לחדשנות טכנולוגית ביונדאי מוטור, נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא ופרופ’ ג’ונגהו קים מנהל המחקר ב- KAIST(המכון הקוריאני למדע וטכנולוגיה)

תמונה קבוצתית. מימין לשמאל : ד"ר שיוהו צ'וי (יונאי), פרופ' בועז גולני (הטכניון), מתניהו אנגלמן (טכניון), ד"ר טיי-ואן לים (יונדאי), נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא, פרופ' ג'ונגהו קים(KAIST)  פרופ' דאי-שיק קים(KAIST)  ופרופ'-מחקר דניאל ויס (טכניון)

תמונה קבוצתית. מימין לשמאל : ד”ר שיוהו צ’וי (יונאי), פרופ’ בועז גולני (הטכניון), מתניהו אנגלמן (טכניון), ד”ר טיי-ואן לים (יונדאי), נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא, פרופ’ ג’ונגהו קים(KAIST) פרופ’ דאי-שיק קים(KAIST) ופרופ’-מחקר דניאל ויס (טכניון)