הטכניון אבל על מותו של אלוף (מיל’) עמוס לפידות

הטכניון אבל על מותו של אלוף (מיל') עמוס לפידותהטכניון אבל על מותו של אלוף (מיל’) עמוס לפידות, המפקד העשירי של חיל האוויר ונשיא הטכניון בשנים 2001-1998, ומשתתף בצערה של המשפחה.

אלוף (מיל’) לפידות, יליד כפר סבא, סיים קורס טיס בהצטיינות ב-1954. לימים השתתף כטייס במבצע קדש, כמפקד טייסת במלחמת ששת הימים וכמפקד בסיס חצור במלחמת יום הכיפורים. בין השנים 1987-1982 עמד בראש חיל האוויר הישראלי.

בשנות כהונתו של אלוף (מיל’) לפידות כנשיא הטכניון התרחבו מרכזי המחקר הבין-תחומיים בטכניון, נרשמו פריצות דרך בחקר תאי הגזע (פרופ’ יוסף איצקוביץ’-אלדור) ובפיתוח התקנים אלקטרוניים מבוססי ביולוגיה (פרופ’ אורי סיון, פרופ’ ארז בראון ופרופ’ יואב איישן), נחנך המרכז למדע וטכנולוגיה ע”ש הנרי ומרילין טאוב, הפרופסורים אברהם הרשקו ואהרן צ’חנובר – לימים חתני פרס נובל – זכו בפרס לסקר היוקרתי, ותוכנית “עתידים” בטכניון, המעודדת בוגרי תיכון מצטיינים מהפריפריה ומאוכלוסיות ייחודיות ללמוד לתואר אקדמי בטכניון, יצאה לדרך.

אלוף (מיל’) לפידות, בעל תואר ראשון במתמטיקה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני מאוניברסיטת סטנפורד, נפטר אתמול בגיל 85.

יהי זכרו ברוך.