מדד שנחאי, המדרג את המוסדות האקדמיים המובילים בעולם, דירג את הטכניון במקום ה-83
בכך רושם הטכניון שנתיים רצופות של שיפור במיקומו
הטכניון עלה למקום ה-83 ברשימת המוסדות האקדמיים המובילים בעולם. כך עולה ממדד שנחאי, המדד המוביל בעולם לדירוג מוסדות להשכלה גבוהה, שהתפרסם היום (ב’, 15.8). זוהי עלייה ב-11 מקומות לעומת השנה שעברה, שבה דורג הטכניון במקום ה-94.
מאז 2012 (למעט בשנת 2020) דורג הטכניון בהתמדה ברשימת ה-Top 100 של מדד שנחאי. המיקום החדש מצביע על המשך ההתקדמות של הטכניון בדירוג, והדירוג הנוכחי הוא הגבוה ביותר שקיבל הטכניון בארבע השנים האחרונות.
בנוסף, בדירוג הנושאי דורג הטכניון ברשימת 50 המוסדות המובילים בעולם בשלושה תחומים: הנדסת אווירונוטיקה וחלל (מקום 22), הנדסת תקשורת (40) ואוטומציה ובקרה (49). בכימיה ובמדע והנדסה של תחבורה מדרג המדד את הטכניון במקומות 75-51.
“נוכחותו של הטכניון בנבחרת מאה האוניברסיטאות המובילות בעולם, והעלייה במיקומו במשך שנתיים רצופות, הן הישג משמעותי וחשוב,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון. “זו הכרה בינלאומית במצוינותו האקדמית והמחקרית של הטכניון ואני גאה מאוד בחברי הסגל המצוינים שלנו. הטכניון ימשיך להשקיע מאמצים ומשאבים כדי להמשיך ולהשתפר בשנים הבאות. כוחו והצלחתו של הטכניון טמונים במשאב האנושי המעולה, המוביל את הישגיו הרבים ואת פריצות הדרך במחקר ובהוראה. זו תוצאה של עבודה מאומצת ומסורה של חברות וחברי הסגל האקדמי והמנהלי, דיקניות ודיקני הפקולטות והנהלת הטכניון.”
“מיקומו של הטכניון במדד שנחאי ובמדדים אחרים אינו תכלית כשלעצמה, ונמשיך לחתור למצוינות בכל הכלים העומדים לרשותנו,” הדגיש נשיא הטכניון. “התחרות האקדמית העולמית הולכת ומתעצמת במהירות, ובשעה שממשלות רבות בעולם מגדילות בהתמדה את השקעותיהן בפיתוח האקדמיה והמחקר, בישראל הפיתוח האקדמי נשען במידה רבה על תרומות, ואלו הולכות והופכות קשות להשגה.
“כדי שמדינת ישראל תוכל להמשיך ולשפר את מעמדה בחזית המחקר העולמי ולהבטיח את עתידה האקדמי, הכלכלי והביטחוני עליה להגדיל משמעותית את ההשקעה הכספית במחקר ובהוראה ולאמץ עמדה ידידותית יותר כלפי קליטה של חברי סגל וסטודנטים זרים. אני שמח ומברך על הימצאותם של שלושה מוסדות אקדמיים ישראליים ברשימת 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם, אך חשוב שנזכור שללא תמיכה ממשלתית וגלובליזציה של מוסדות המחקר יקשה עלינו להישאר שם.”
מדד שנחאי, המתפרסם מאז שנת 2003, בוחן את רמת המוסדות האקדמיים בעולם על פי קריטריונים אובייקטיביים ובהם מספר הזוכים בפרס נובל ופרסים יוקרתיים אחרים, מספר המאמרים המדעיים שפורסמו בכתבי העת המובילים Nature ו-Science וביצועים אחרים באופן יחסי לגודלה של האוניברסיטה. המחקר הסיני היסודי מקיף 1,200 אוניברסיטאות, שמתוכן נבחרות 500 האוניברסיטאות המובילות.
את רשימת האוניברסיטאות המובילות בעולם פותחות שוב האוניברסיטאות הרווארד, סטנפורד, MIT, קיימברידג’ וברקלי.
לדירוג המלא לחצו כאן