משלחת נשיאי אוניברסיטאות מקנדה ביקרה בטכניון

בשבוע שעבר ביקרה בטכניון משלחת נשיאי אוניברסיטאות מקנדה, יחד עם שגריר ישראל בקנדה ד"ר רונן הופמן.

בביקור השתתפו ראשי האוניברסיטאות : מקגיל, בריטיש קולומביה, ווטרלו ,קלגרי, מונטריאול, סיימון פרייזר, ססקצ’ואן, מניטובה, ווסטרן, יורק, אוטוווה, קרלטון, קונקורדיה, לאבאל ודלהאוס וכן נציג קבוצת “אוניברסיטאות המחקר הקנדיות”.

תמונה קבוצתית של נשיאי האוניברסיטאות עם הנהלת הטכניון במרכז המבקרים ע"ש פולק

תמונה קבוצתית של נשיאי האוניברסיטאות עם הנהלת הטכניון במרכז המבקרים ע”ש פולק

את פניהם של האורחים קיבלו נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון וסגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ אלון וולף. פרופ’ סיון הציג את תולדות הטכניון ואת מקומו החשוב של הטכניון בהתפתחותה של מדינת ישראל. “הטכניון עובר בשנים האחרונות שינוי משמעותי מהתנהלות מכוונת תחומים להתנהלות מכוונת אתגרים,” אמר הנשיא פרופ’ סיון לאורחים. “בתהליך זה אנחנו מנמיכים את החומות בין הפקולטות כדי לקדם מחקר בין-תחומי פורה ומועיל. אנחנו פועלים גם לחיזוק הקשרים בין התעשייה לאקדמיה, כך שנוכל לסייע לתעשייה במחקר ובפיתוח ארוכי טווח. השנה יקים הטכניון 16 סטארטאפים חדשים על בסיס טכנולוגיות שפותחו על ידי חברי הסגל שלנו.”

נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון וסגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' אלון וולף עם האורחים ראש מרכז היזמות והחדשנות בטכניון פרופ' עזרי טרזי ומנהל מרכז מהודר לממציאים בועז דרורי עם האורחים במרכז מהודר

נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון וסגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ אלון וולף עם האורחים ראש מרכז היזמות והחדשנות בטכניון פרופ’ עזרי טרזי ומנהל מרכז מהודר לממציאים בועז דרורי עם האורחים במרכז מהודר

“גם בהיבט הפדגוגי אנחנו עוברים שינוי מהותי, ואנו מרחיבים את היחידה לקידום ההוראה ומפתחים תוכניות בשיתוף מומחים בפקולטות השונות. בנוסף, אנו מובילים מהלך להרחבת המחלקה ללימודים הומניסטיים ואומנויות ואת החשיפה של הסטודנטים שלנו לנושאים באתיקה, היסטוריה ופילוסופיה, זאת כחלק מהחינוך המדעי – טכנולוגי וכדי לסייע להם לפתח מודעות להיבטים אלה בתהליך הכשרתם. על מנת שיבינו טוב יותר בעתיד את ההשלכות של החלטותיהם המקצועיות.”

המשלחת  נפגשה עם הנהלת הטכניון, עם מנהלת יחידת המסחור T3 בטכניון רונה סמלר, עם ראש מרכז הקיימות והקטליזה פרופ’-מחקר אילן מרק, עם ראש יוזמת בריאות האדם בטכניון (THHI) פרופ’ נעם זיו ועם פרופ’ שי שן-אור שמוביל את תחום ה-DIGITAL HEALTH. הם ביקרו במרכז מהודר לממציאים שנחנך הקיץ, המהווה מוקד משיכה לממציאים לעיצוב יצירתי והנדסי. מטרתו של מרכז מהודר לעודד ממציאים מכל רחבי הארץ – תלמידים, סטודנטים וחברי סגל לחלום ולדמיין. המרכז מספק להם את מגוון הכלים ההנדסיים לבניית דגמים ולבצע בהם ניסויים, את הידע הנדרש לתכנון וליווי של צוות טכני מקצועי.

“בשנים האחרונות פיתחנו בטכניון גישה הוליסטית לקידום חדשנות – הכשרת יזמות, יישומה בשיתופי פעולה ורישיונות מסחריים לתעשייה וביסוס אקוסיסטם של סטארטאפים מבית הטכניון. תרגום החדשנות מהווה מנוע צמיחה ליצירת פתרונות טכנולוגים בני קיימא ונדבך משמעותי לחוסנה הכלכלי והבטחוני של ישראל”, הוסיפה רונה סמלר, מנהלת T3 – זרוע המסחור בטכניון.