אקדמיה ותעשייה נפגשים בטכניון למען הסביבה

טיפוח שימור איכות הסביבה ומניעת החמרת משבר האקלים מהווים אתגרים הולכים וגוברים עבור האנושות כולה.

כנס “שותפות לקיימות”, שנערך ב-17.6 על ידי “חזית הקיימות” בראשותו של סגן המשנה הבכיר לנשיא הטכניון לקיימות פרופ’ אבנר רוטשילד, יחד עם חברת קלריטר בניהולו של רן שרון נועד לחבר בין האקדמיה והתעשייה במטרה לייצר פתרונות חדשניים לאתגרי האקלים והסביבה.

הארוע בו השתתפו מעל 100 חוקרים, יזמים, נציגי ממשל וסטודנטים נשא אופי יישומי הממחיש לקהל כיצד ניתן לרתום את המחקר האקדמי לפיתוח טכנולוגיות ידידותיות לסביבה וכיצד ניתן למקסם משאבים קיימים בצורה אופטימלית בכדי להיטיב עם הסביבה ולהתמודד בהצלחה עם משבר האקלים.

בין המושבים והפאנלים הפורמליים של הכנס שולבו מעגלי שיח וחיבורים קונקרטיים ומצומצמים לדיון פורה וממקד.

לסיום הכינוס נערך פאנל בהנחיית המשנה לנשיא לחדשנות וקשרי תעשיה פרופ’ ליהי צלניק-מנור, הממפה את אבני הדרך במסע לשותפות לקיימות.

הכנס נערך במעמד פרופ’ אורי סיון, נשיא הטכניון, עוז כץ, משנה למנכ”ל משרד הכלכלה ומנהל תעשיות, רונית אשל, מנהלת אגף אקלימטק בראשות החדשנות תמר דיין, יו”ר ועדת איכות הסביבה במועצה הלאומית למחקר ופיתוח.

לצד חזית הקיימות וחברת קרליטר שותפים לארגון הכנס גם אורלי מולה מנהלת מרכז הקיימות בטכניון, דוד שם-טוב ופרויקט טכניון 360 בחסות משרד הכלכלה ופרופ’ אופירה איילון ממוסד שמואל נאמן ובית הספר למדעי הסביבה באוניברסיטת חיפה.