חיים ומוות ביד המכונה
האם האנושות צועדת לקראת עידן בו בינה מלאכותית תקבע סוגיות של חיים ומוות? פאנל מומחים התכנס לדון בסוגייה הרת הגורל.
השילוב המואץ של טכנולוגיית AI בהיבטים רבים בחיינו מציב שאלות אתיות אשר עד לא מזמן היו נחלתן של תחומי הפנטזיה והמדע בדיוני.
בפאנל אשר קיימו הפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות בטכניון, בשיתוף פעולה עם המחלקה ללימודים הומניסטיים והמרכז למדעי הרוח ואמנויות והמרכז למדעי הרוח ובינה מלאכותית נבחנו שאלות מהותיות בהקשר של הפקעת המונופול האוטונומי אנושי על תחום קבלת החלטות. נסקרה הרגולציה המתגבשת בתחום השימוש בבינה מלאכותית על יתרונותיה וחסרונותיה והוצגו אבני הדרך באבולוציה של הבינה המלאכותית בעבר ולקראת העתיד לבוא. הדיון הערני עורר אמוציות רבות ומחלוקות בקרב משתתפי הפאנל: פרופ’ אמנון רייכמן, משפטים, פרופ’ יעקב נגל, המרכז למדע וטכנולוגיה של הבטחון, סא”ל יזהר יצחקי פרקליטות צבאית, ד”ר אביגיל פדרמן, המחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות, הטכניון וד”ר ארז פירט המרכז למדעי הרוח ובינה מלאכותית, אשר המחישו את הבדלי הגישות והמורכבות אותו מייצר השימוש בבינה מלאכותית במצבי קיצון.
בנושא מהותי אחד נרשמה תמימות דעים בקרב חברי הפאנל – חשיבות חשיפת מתכנני מערכות האינטיליגנציה המלאכותית לסוגיות אתיות, חברתיות, משפטיות והומניות.
בתום הדיון נותר הקהל, חלקו אופטימי וחלקו פסימי, עם חומר למחשבה.