בית ספר למיקרוסקופיה אלקטרונית במכון המחקר יוליך

בית ספר מיוחד למיקרוסקופיה אלקטרונית התקיים במהלך השבוע של 19-15 בספטמבר במרכז המחקר יוליך כחלק מתוכנית המטרייה (Umbrella) – שיתוף פעולה בן 41 שנה בין הטכניון, אוניברסיטת אאכן ומכון המחקר יוליך.

16 סטודנטים לתארים גבוהים מהטכניון ומספר דומה של סטודנטים גרמנים מאאכן ומיוליך השתתפו בסדרה של הרצאות ובשבע סדנאות מעשיות שונות. ההרצאות כיסו עקרונות יסוד של מיקרוסקופיה אלקטרונית ויישומים במדע החומרים, מדעי החיים ופיזיקה קוונטית. החלק המעשי איפשר לסטודנטים לעבוד על מספר מיקרוסקופים מהמתקדמים בעולם. בית הספר כלל בנוסף אירועים החברתיים לסטודנטים ולצוות המרצים.

בראש המשלחת הטכניונית עמד פרופ’ גדי איזנשטיין, ראש המכון לננו טכנולוגיה – RBNI . שני חברי סגל מהטכניון, פרופ’ ישעיהו (ישי) טלמון ופרופ’ עדו קמינר, היו בין המרצים. בית הספר ביוליך היה המשך מאוחר לבית ספר חורף מוצלח ביותר של RBNI בנושא זה שהתקיים בכפר בלום בשנת 2018.