מה צריך לדעת על הגשת מועמדות לתוכנית שוליך לידרס?
ש: אני עכשיו בשנה ב’ ללימודים שלי ורק עכשיו שמעתי על התוכנית. האם אפשר להגיש מועמדות?
ת: לא. התוכנית מיועדת רק לסטודנטיות וסטודנטים אשר יתחילו בשנה הבאה את שנת לימודיהם השנייה.
ש: עד מתי ניתן להגיש מועמדות?
ת: ההרשמה פתוחה עד ה-6.8.2023
ש: במידה ואעבור את שלב המיון הראשוני, מהו השלב הבא?
ת: תהליך הקבלה לתוכנית מורכב משני שלבים: טופס ההרשמה הדיגיטלי וסדנת קיץ. 30 הסטודנטים והסטודנטיות שיעברו את השלב הראשון, יוזמנו לסדנת קיץ בקמפוס הטכניון בין ה-10-11.9.2023
ש: האם התוכנית מתאימה לכולם?
ת: תכנית שוליך לידרס מתאימה לסטודנטיות וסטודנטים עם עניין אמיתי בעולם היזמות. אנו מחפשים סטודנטים וסטודנטיות יצירתיים, מעשיים שיודעים לפתור בעיות ולחשוב מחוץ לקופסא. יתרון נוסף הוא אם צברת כבר ניסיון בהקמת מיזם עסקי או חברתי.
ש: האם מכל הפקולטות בטכניון ניתן להגיש מועמדות?
ת: יוכלו להגיש מועמדות סטודנטים וסטודנטיות מכל המסלולים בטכניון פרט למסלול MD בפקולטה לרפואה.
ש: ומה אם יש לי רק את חלק מהקריטריונים?
ת: אנחנו משכללים מרכיבם רבים בתהליך המיון וכל מקרה נבחן לגופו. לכן, אם תחום היזמות מעניין אותך וברור לך שיש בך את הפוטנציאל להצליח, אנחנו מאוד ממליצים להגיש.
ש: במידה ועדיין לא קיבלתי את כל הציונים, האם אפשר להגיש?
ת: כן. יש לצרף לטופס ההרשמה העתק של גיליון הציונים העדכני שלך ובמידה ומתקבלים ציונים חדשים עד סוף ההרשמה (ה-15.8), לעדכן אותנו במייל.
ש: מהו המכתב האישי אותו יש לצרף לטופס ההרשמה?
ת: מכתב אישי (עד 1500 מילים) בו תספר.י לנו עליך, תחומי העניין שלך ומה בסיפור חייך מעיד על כך שאת ואתה מתאימים לתוכנית שלנו. במידה ויש לך ניסיון בתחום היזמות (הובלת משהו בעצמך, יצרת משהו משלך, היית חלק מפרויקט יזמי משמעותי) נשמח לשמוע על כך. במידה וחיידק היזמות בוער בך אבל עדיין אין לך ניסיון, אנחנו עדין רוצים לשמוע ממך. המכתב האישי הוא המקום לספר לנו על תכונות האופי היזמיות המסתתרות בך ולשכנע אותנו שיש לך תשוקה אמיתית לתחום ופוטנציאל יזמי ממשי.
ש: האם צריך לצרף המלצות לבקשה?
ת: כן. אנו מבקשים לצרף 1-3 מכתבי המלצה מבית ספר, מקום עבודה, תנועת נוער, שירות לאומי/אזרחי, צבא, מרצה בטכניון או כל גורם רשמי אחר.
ש: חלק מהסיבות שאני רוצה במלגה הן בשל צורך כלכלי. איך מצהירים על כך?
ת: ניתן להצהיר על צורך כלכלי בעת הגשת המועמדות באזור “חיבור הרשות” בסוף טופס ההרשמה. חשוב לציין, כי סטודנטים וסטודנטיות בעלי צורך כלכלי הם כאלו שכבר פנו ליחידה לסיוע בדיקנט הסטודנטים ונמצאו ע”י היחידה כעומדים בקריטריונים לסיוע של הטכניון.
ש: במידה ואתקבל לתוכנית, מה יהיו הדרישות ממני במהלך ההשתתפות בה?
ת: היקף הפעילות בתוכנית הוא עד חצי יום בשבוע (אחר הצהריים בימי שלישי) כאשר בשנה האחרונה תהיה עבודה יותר מאומצת סביב פיתוח הפרויקט האישי.
ש: האם ניתן לעבוד תוך כדי ההשתתפות בתוכנית?
ת: זה תלוי בך וביכולת ארגון הזמן שלך.
ש: האם התוכנית מתאימה לסטודנטים המעוניינים להשתתף בתוכנית חילופי סטודנטים?
ת: עקרונית, כן. עם זאת, אנו מבקשים ליידע אותנו מראש על כך כדי שנוכל למצוא את הדרך המתאימה להשלים לכם את החומר.
ש: הכול נשמע מעניין אבל יעזור לי מידע נוסף ואולי פגישה להתייעצות. מה עושים?
ת: שירה, רכזת התוכנית תשמח לענות על כל השאלות במייל, בטלפון או בפגישה אישית. ניתן ליצור איתה קשר במייל – info-schulichleaders@technion.ac.il