טבע והטכניון מודיעים על שיתוף פעולה לקידום מחקר ופיתוח חדשני בתחומי הסרטן והמוח
שיתוף הפעולה עם הטכניון הינו נדבך משמעותי בשרשרת שיתופי הפעולה שמקדמת טבע עם מוסדות אקדמיים מובילים ובכלל זה, אוניברסיטת תל-אביב, מכון ויצמן למדע ועוד
תל-אביב וחיפה, 15 ביולי 2020 – בהמשך לשיתופי הפעולה האסטרטגיים שיצרה טבע עם מכון ויצמן למדע ואוניברסיטת תל אביב וחוקריהם מוקדם יותר השנה, במסגרת הפעילות הגלובלית של טבע עם שותפים אקדמיים נבחרים פעילות “טבע אקדמיה” ממשיכה להתרחב. בחודשים האחרונים נחתמו כמה שיתופי פעולה עם הטכניון בתחום האימונותרפיה לסרטן ולמחלות מערכת העצבים. זאת, גם בצל משבר הקורונה, כאשר במהלך החודשים האחרונים המחקר המשותף צבר תאוצה, והחוקרים בטכניון פועלים לקידומם של המחקרים בסיוע קבוצות מחקר ופיתוח של טבע מהארץ ומהעולם.
הפרויקטים החדשים שנחתמו לאחרונה מתמקדים בפיתוח שיטות אימונותרפיות חדשות בתחומי הסרטן והמוח. צוותי חוקרים מטבע ומהטכניון עורכים מחקר משותף לבדיקת יעילותם של טיפולים אימונותרפיים חדשניים על ידי נוגדנים או תרפיה תאית במודלים ייחודים לטיפול בסרטן, פרקינסון ומיגרנה. כך למשל משלבים הפרויקטים טכנולוגיות מתקדמות לפיתוח נשאי תרופות חכמים שיוכלו להגיע למוח או לגידולים סרטניים, הפעלה של אזורי פעילות רלוונטיים במוח ובחינת השפעתם על הפריפריה העצבית ומערכת החיסון, וחקר השפעת המיקרוביום (הסביבה החיידקית הקיימת בתוך גוף האדם) על התפתחות מחלת פרקינסון. הפרויקטים משלבים הנדסת נוגדנים וחלבונים וכן אנליזות חישוביות מתקדמות של המערכת החיסונית והחיידקית.
עוד יצוין, כי בתמיכת רשות החדשנות ניתנו השנה שלושה מענקי “נופר” לחוקרים מהטכניון המהווים חלק משיתוף הפעולה עם טבע, ובימים אלה בוחנת הרשות שיתופי פעולה דומים נוספים. בסה”כ החלו בחודשים האחרונים שישה פרויקטים משותפים לחוקרי הטכניון וטבע כחלק מהשת”פ המחקרי. בנוסף, שמונה סטודנטים מצטיינים מהטכניון נבחרו לפורום הסטודנטים הארצי של טבע המכונה The National Forum for Bioinnovators by Teva, וכולל מלגות והכשרות מקצועיות ואישיות לסטודנטים ולמנחים שלהם במטרה לחבר אותם לעולם הפארמה.
פרויקטים אלה, אשר מנוהלים דרך מוסד הטכניון למחקר ופיתוח מהווים נדבך משמעותי בתוכנית שיתופי הפעולה שטבע יזמה ומקדמת עם האקדמיה הישראלית, שיתופי פעולה שנחשפו במהלך השנה האחרונה. כדי לאתר את אותם שיתופי פעולה ביצעה טבע תהליך עמוק לאיתורם ולמיפויים של שותפי מחקר פוטנציאליים ובחנה כ-400 מעבדות באקדמיה הישראלית וכ-90 סטארטאפים בתחום הביולוגיה. מתוכם בחרה חברת טבע ב-15 שיתופי פעולה אסטרטגיים עם קבוצות מחקר מובילות באקדמיה בישראל, שהחבירה אליהן יוצרת ערך משמעותי ואסטרטגי הן למוסדות האקדמיה והן לטבע. יש לציין, שהתהליך נמשך כל העת ועתיד להתרחב במהלך השנה.
לדברי ד”ר דנה בר-און, מובילת הפרויקט ומנהלת קשרי אקדמיה בטבע, “שיתוף הפעולה עם הטכניון הוא אחת מאבני הבניין המרכזיות של תכנית קשרי האקדמיה של טבע – בישראל ובעולם. לאחר מיפוי אינטנסיבי מצאנו בטכניון חוקרים ושותפים מובילים למחקר ופיתוח משותפים גם בשלבים המוקדמים. שילוב הכוחות של האקדמיה עם טבע תופס תאוצה בימים אלה למרות העיכוב שנגרם עקב התפשטות הקורונה וסגירת חלק מהפעילות באוניברסיטאות. אנו מאמינים כי הפרויקטים יבשילו בשנים הקרובות וחלקם יוכלו להיכנס ל-pipeline העתידי של טבע”.
“שיתוף פעולה בין חוקרי הטכניון לחוקרי טבע כבר נשא בעבר פרי והביא לפיתוחה של התרופה אזילקט”, אמר פרופ‘ קובי רובינשטיין, המשנה לנשיא הטכניון למחקר. “הטכניון מעודד ומקדם קשרי תעשייה ואקדמיה על בסיס שוטף לטובת קידום המחקר והכשרת הסטודנטים שלו. אני מברך על שיתוף הפעולה המחקרי עם חברת טבע ומשוכנע שיוביל לפיתוחים חדשניים בתחום הפארמה לטובת האנושות כולה.”
אודות טבע אקדמיה
המחקר והפיתוח של טבע בתחום האינובטיבי (תרופות מקור) צמחו בישראל החל משנות השמונים מתוך שיתוף פעולה פורה עם האקדמיה הישראלית. כתוצאה מכך פיתחנו תרופות מרכזיות בפורטפוליו מוצרי המקור של החברה אשר ממשיכות עד היום להשפיע לטובה על בריאותם ולשפר את חייהם של מטופלים רבים ברחבי העולם. טבע, שהינה חברה גלובלית הפועלת בכ-60 שווקים, רואה חשיבות אסטרטגית בבניית שיתופי פעולה מדעיים עם מוסדות אקדמיים מובילים, ובפרט עם האקדמיה הישראלית, ומאמינה כי מערכת יחסים הדוקה עם האקדמיה עוד מהשלבים המוקדמים תוכל להוביל לפיתוח תרופות מתקדמות וטכנולוגיות חדשניות לטובת המטופלים ברחבי העולם.
הפעילות האקדמית של טבע העולמית מנוהלת מישראל על ידי צוות מיוחד לעניינים אקדמיים בחטיבת המחקר והפיתוח של החברה בהובלת ד“ר דנה בר-און. במסגרת זו, טבע תומכת בשיתופי פעולה עם האקדמיה, שותפה לקונסורציומים גלובאליים המשלבים תעשיה ואקדמיה, וכמו כן תומכת בוועידות מדעיות, מלגות סטודנטים, התמחות של דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים בטבע, ופרסומים מדעיים משותפים עם מוסדות אקדמיים.