ניר כהן זכה במדליית כסף באולימפיאדת מנדלייב

הכשרת הנבחרת הישראלית לאולימפיאדה היוקרתית בכימיה נערכה בטכניון

ניר כהן, תלמיד כיתה י"א בגימנסיה הריאלית ראשון לציון

ניר כהן, תלמיד כיתה י”א בגימנסיה הריאלית ראשון לציון

ניר כהן ממושב נטעים, תלמיד כיתה י”א בגימנסיה הריאלית ראשל”צ, זכה במדליית כסף באולימפאדת מנדלייב לכימיה שהתקיימה השנה במתכונת מקוונת בהשתתפות 25 מדינות.

הנבחרת הישראלית

אולימפיאדת מנדלייב נערכת מזה 55 שנה, וישראל הצטרפה לתחרות בשנת 2016. הכשרת הנבחרת נערכת בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, בהובלת פרופ’ זאב גרוס והמאמנת הראשית ד”ר איזנה ניגל-אטינגר.

בסוף תהליך שכלל שלושה שלבי מיון ואימונים אינטנסיביים, נבחרו שמונת התלמידים שזכו להשתתף באולימפיאדה: ניר כהן, תלמיד כיתה י”א בגימנסיה הריאלית ראשון לציון; נויה דישון, תלמידת י”א באורט פסגות כרמיאל; איתמר שטייניץ, תלמיד י”ב בכפר הירוק רמת השרון; סאלח בשארה, תלמיד י”ב  בעמל 1 ע”ש אבראהים קאסם, טירה; שון צ’רנייב, תלמיד י”ב באורט דנציגר קרית שמונה; נטע אייגר, תלמיד כיתה י’ בשקד דרכא טירת צבי, סימיון קוטליאר, תלמיד י במקיף ג אשדוד; ושלי סקופ, תלמידת י”ב בכפר הירוק רמת השרון.

לדברי פרופ’ זאב גרוס, ראש תוכניות הנוער בפקולטה לכימיה, “חשיבות ההשתתפות באולימפיאדת מנדלייב גולשת מעבר לחוויה ולזכות, כי היא מכינה ומחשלת את התלמידים לקראת IChO – האולימפיאדה הבין-לאומית לכימיה, שבה משתתפות 84 מדינות.”

השנה תתקיים IChO במתכונת מקוונת בין 25 ביולי ל-2 באוגוסט.

ארבעת האולימפיאדות המדעיות לנוער הן פרי מיזם משותף של מדעני העתיד – קרן מיימונידיס ומשרד החינוך, שגם מעורבים באופן עמוק בתהליכי בדיקה, הפקת לקחים והתווית מדיניות.