עושים Google בטכניון
נחתם הסכם מסגרת מחקרי בין חברת Google לטכניון, משלחת בכירים מ-Google ומ-Verily ביקרה בקמפוס לבחינת שיתופי הפעולה
פרופ׳ יוסי מטיאס, סגן נשיא Google וראש מרכז Google בישראל, ביקר בטכניון ונפגש עם נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון, המשנה לנשיא למחקר פרופ’ קובי רובינשטיין והמשנה לנשיא ומנכ”ל הטכניון פרופ’ בועז גולני. עוד השתתפו מטעם Google פרופ’ אבינתן חסידים, ראש קבוצת המחקר של Google בישראל ורונית לבבי מורד, ראש מטה המחקר. בביקור השתתפו גם פרופ’ אהוד ריבלין, ראש מרכז Verily בישראל שהוקמה ביולי האחרון ופרופ’ מיכאל אלעד, ראש קבוצת המחקר של החברה, שניהם גם פרופסורים בפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב בטכניון.
“אתגרי המאה ה-21 הם אתגרים רב-תחומיים המחייבים אותנו להיערך מחדש,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון בפגישה. “לאחרונה גיבש הטכניון תוכנית אסטרטגית לעשור הבא מתוך הנחת עבודה שכל מה שרלוונטי כיום בעולם הטכנולוגי צפוי להשתנות, ואנחנו מבינים שעלינו לשנות בהתאם את דפוסי ההוראה וההכשרה של הסטודנטים שלנו. פריצות דרך מדעיות וטכנולוגיות מצריכות כיום מחקר רב תחומי ושיתוף פעולה הדוק בין האקדמיה לתעשייה ואכן, בשנה החולפת פעלנו ביתר שאת לבניית אקוסיסטם חדש עם התעשייה וקידמנו את המחקר המשותף בקמפוס. אנו מעודדים מרצים מהתעשייה להשתתף בחיים האקדמיים בטכניון, להנחות סטודנטים וללמד – פעילות החושפת את הסטודנטים ואת החוקרים שלנו לקצב השינוי ולשאלות ב’עולם האמיתי’. בנוסף, הקמנו לאחרונה יחד עם הקריה הרפואית רמב”ם מרכז חדש לבינה מלאכותית ברפואה, בו יעסקו בפיתוח של מערכות לומדות וטכנולוגיות מתקדמות לניתוח מצבו של המטופל.”
פרופ׳ יוסי מטיאס הציג בפגישה את מרכז Google בישראל, המונה כ-2,000 איש היושבים בתל אביב ובחיפה. ״יש לנו היום הזדמנות טובה מאי פעם לרתום את המדע והטכנולוגיה לפתרון בעיות בהיקף עולמי. לשיתוף פעולה מחקרי עם האקדמיה יש פוטנציאל משמעותי לקדם את המדע ואת הטכנולוגיה״, אמר והוסיף “כשהייתי חוקר צעיר באקדמיה,”הקשר עם התעשייה נתן לי חשיפה ייחודית וחשובה במיוחד לשאלות מחקר בחזית הטכנולוגיה.” פרופ’ מטיאס הוסיף כי “במרכז החברה בישראל עוסקים בפרויקטים מרכזיים ומשמעותיים מבחינה גלובלית, בהם טכנולוגיות בתחום משבר האקלים ויישומים רפואיים של בינה מלאכותית. פרופ’ אהוד ריבלין שמוביל את האתר הישראלי של Verily, חברה בת של Alphabet (וחברה אחות של Google) המתמקדת במדעי החיים והבריאות, אמר: “אני רואה חשיבות רבה בקשר עם הטכניון ומהצד שלנו נפעל להורדת חסמים כי שיתוף הפעולה חיוני; האקדמיה הישראלית מובילה מחקרית בעולם, אבל צריך לתרגם את זה גם לשטח.”
המשנה לנשיא למחקר פרופ’ קובי רובינשטיין אמר כי “כתוצאה מהידוק הקשרים של הטכניון עם התעשייה נרשם בשנת 2021 שיא בהיקף הסכמי המחקר הממומנים. במקביל, קצב ההקמה של חברות הזנק בטכניון שילש את עצמו והשנה הוקמו בטכניון 15 חברות חדשות. הממשק עם התעשייה הוא כיוון פיתוח מרכזי ומאוד חשוב לנו, ונשמח לשלב את גוגל בפעילות הטכנולוגית בקמפוס.”
“היעד שלנו הוא לשלב בקמפוס מועדון איכותי של חברות שלטכניון יש קשרי מחקר איתן,” אמר המשנה לנשיא ומנכ”ל הטכניון פרופ’ בועז גולני. “בטכניון מכשירים את מרבית המהנדסים בארץ וחשוב לנו להיות בקשרים חזקים עם התעשייה וקשובים לצרכיה.”
במפגש ציינו המשתתפים את חתימתו של הסכם מסגרת מחקרי בין חברת Google לטכניון.
בנוסף השתתף פרופ’ מטיאס עם צוותו בוועדת היגוי בראשות פרופ’ דאוד בשותי למתן מלגות Google לסטודנטים ערבים מצטיינים בטכניון. Google עושה רבות להבטחת הגיוון בתעסוקת ההייטק בישראל, ופרופ’ מטיאס ציין כי הוא שמח על העלייה במספר הסטודנטים הערבים בטכניון. ג׳ורג׳ אפדילא, מהנדס ב-Google, שהשתתף גם הוא בפגישה, ומיוזמי תכנית (EAST (Excellent Arab Students at the Technion קיבל בעבר מלגה מהטכניון וסיים תואר במדעי המחשב בהצטיינות. כבר כסטודנט התקבל לחברת Google וכעת, כמהנדס תוכנה בחברה, הוא רוצה לסייע גם לסטודנטים אחרים. הוא אמר כי חשוב לו להגדיל את שיעור הסטודנטים הערבים העובדים בגוגל.